Uusi Pahan palkkapäivä Näytä suurempana

Pahan palkkapäivä

Uusi tuote

Erkki Strang

Tiedot

37.06 EUR sis. ALV

Lisätiedot

Mari ajatteli, että tämä on katastrofi, jos nämä terveyspellet kohta vievät hänet väkisin mennessään. Hän ajatteli, että Maxin henki voi riippua hänestä. Hän muisti, että hänellä on hansikaslokerossa pistooli, ja ajatteli, että hän ei ole koskaan vahingoittanut ketään, mutta nyt on pakko ampua nämä miehet, mutta se on ihan niiden oma syy kun eivät usko sanaa niin kuin se sanotaan.

Mari sopersi jotain, että hyvä on, mutta minä menen hakemaan käsilaukkuni autosta ja suljen auton oven. Miehet sanoivat, että rouva makaa nyt ihan rauhallisesti, toinen meistä menee hakemaan teidän käsilaukkunne ja lukitsee auton. Se auto ei muutenkaan karkaa siitä mihinkään, kun se on syvällä hangessa. Mari yritti vielä ponnistaa pystyyn, mutta miehet painoivat hänet alas ja toinen pisti häneen piikin. Marin tajunta sammui melkein siinä samassa.

    Mari heräsi terveyskeskuksessa. Lääkäri ja hoitajat totesivat tarkkailtuaan häntä hetken, että potilas on shokissa ja niin rauhaton ja ahdistunut, ja että on paras pitää hänet nukutettuna niin että saadaan hänet kunnolla tutkittua.

 --

Pahan Palkkapäivä” on kuvitelma vaihtoehtoisesta lähitulevaisuudesta, jossa EU on muuttunut liittovaltioksi ja maailma on muutenkin muuttunut. Suomi on jakautunut kahtia, Etelä-Suomen tasavalta on osa liittovaltiota ja Pohjois-Suomen tasavalta on itsenäinen ja liittoutumaton valtio.

Tuntematon hyökkääjä vainoaa sitä ja Pohjois-Suomen tasavalta puolustautuu.

-- 

Erkki Strang on syntynyt ja asunut nuoruutensa Helsingin Töölössä. Hän on työurastaan työskennellyt puolet pankkialalla ja puolet omistamassaan lakiasiaintoimistossa. Strang opiskeli juristiksi työn ohessa pankissa. Hän asuu nykyään Lappeenrannassa.

”Pahan palkkapäivä” on hänen kolmas julkaistu romaaninsa. Hänen ensimmäinen romaaninsa ”Kaverini Hande” kertoo kahden ystävyksen ja heidän kavereidensa elämästä 1950- ja 1960- luvun Helsingin Töölössä. Se on nostalgiatäytteinen kertomus tuon ajan Helsingistä ja menneestä maailmasta.

Toinen romaani ”Uskomattomat” kertoo mitä tapahtuu, kun rahaton nuori mies perustaa nettiseurakunnan ansaitakseen ihmisiltä rahaa. Hän ei aavista seurauksia. Asiaan paneutuessaan hän tulee itse muuttumaan. Jotkut rikolliset tulevat kiinnostumaan liikaa hänen rahanlähteestään kohtalokkain seurauksin ja haluavat saaliinjaolle. Hän joutuu hengenvaaraan ja lopulta pakenemaan maasta.

 

 

EAN: 9789515796516
ISBN: 978-951-579-651-6
Koko ja laajuus: A5, (sid), 451 s.
Julkaisuajankohta: 2/2024
Kirjastoluokka: 84.2

Arviot

Ei arvosteluja tällä hetkellä.

Kirjoita arvio

Pahan palkkapäivä

Pahan palkkapäivä

Erkki Strang