Matkalla kuntamaailmassa Näytä suurempana

Matkalla kuntamaailmassa

kuntaprofessorin muistumia..

Uusi tuote

Aimo Ryynänen 

Tiedot

32.70 EUR sis. ALV

Lisätiedot

-          kuntaprofessorin muistumia ja mielipiteitäkin

Tämän päivän kuntatoiminnoissa on monin tavoin alettu yllättäen katsoa aiempien kokemusten ja keinojen perään. Esimerkiksi 1960- ja 70-luvuilla rakennettujen hierarkkisten ja keskitettyjen rakenteiden sijaan ollaan palaamassa takaisin sitä edeltävän ajan ihanteisiin. Esimerkiksi sääntelyn purkamiskeskustelu on nyt saanut jopa ylisuuret mittasuhteet. Istuvan hallituksen hallitusohjelmaan on otettu tätä tarkoittava keinokin, vapaakuntakokeilu. Sama keino oli käytössä 1980-luvun lopullakin. Ja kansalaisten odotetaan jälleen ottavan vastuuta valinnoistaan ja niiden seurauksista.

Tutkijan ja opettajan on tietysti pyrittävä saamaan muut kiinnostumaan aihepiiristään. Kunnallisala tarjoamineen erilaisine tehtävineen ja toimenkuvineen antaa ehkä ainutlaatuisen monipuolisen näköalapaikan yhteiskunnan kehitykseen eri puolille. Toivottavasti tämän puheenvuoron lukijat voivat tästä vakuuttua, jopa niin, että tarttuvat mahdollisuuksiin luottamushenkilöinä, viranhaltijoina tai muutoin aktiivikuntakausina toimimiseen.

Painotukset tässä, osin subjektiivisten näkemysten esille tuomisessa pyrkivät olemaan voittopuolisesti eteenpäin katsovia, taaksepäin tapahtuvan tarkastelun antaessa ainoastaan tiettyä perspektiiviä. Sellaisena voinee pitää myös joitain mikrotasoa, Orimattilaa koskevia tarkasteluja.

 --

Kirjoittaja, kunnallisoikeuden emeritusprofessori, kunnallisneuvos Aimo Ryynänen on toiminut uransa aikana käytännön kuntatehtävissä, alkaen harjoittelijana ja päätyen kunnansihteeriksi, ja luottamushenkilönä sekä valtuuston että hallituksen puheenjohtajana kotikaupungissaan Orimattilassa. Valtion tason kuntatehtäviä ovat olleet komiteoiden ja toimikuntien jäsenyydet, selvitysmiestehtävät ja sisäasiainministeriön itsehallintoprojektin projektipäällikkyys.
   Tiede- ja opetusnäkökulmasta kunta-asiat ovat olleet työn kohteena Tampereen yliopiston eri tehtävissä, Kunnallistieteiden laitoksen johtajana ja professorina. Kansainvälinen ulottuvuus kuntamaailmaan on avautunut Euroopan neuvoston kuntia ja alueita edustavan kongressin ja Euroopan unionin alueiden komitean jäsenyyksien kautta. 

EAN: 9789515795045
ISBN: 978-951-579-504-5
Koko ja laajuus: A5, (sid.), 289  s.
Julkaisuajankohta: 2016
Kustantaja: Torni kustantamo

Arviot

Ei arvosteluja tällä hetkellä.

Kirjoita arvio

Matkalla kuntamaailmassa

Matkalla kuntamaailmassa

Aimo Ryynänen